C. Oprea/ D. Hațegan, primul echipaj feminin românesc din ultimii 50 de ani la un raliu în afara țării – Rally Sliven | iul-aug 2018

Participarea noastră la Rally Sliven în iulie 2018 a atras multă atenție, atât în presa de specialitate (auto – motorsport), dar și în mass-media. Le mulțumim partenerilor noștri Michelin pentru că au făcut posibil acest pas către performanță, dar și tuturor celor care ne-au susținut sau care au promovat acest moment!

C. Oprea/ D. Hațegan, primul echipaj feminin românesc din ultimii 50 de ani la un raliu în afara țării – Rally Sliven 2018

Echipajul Cristiana Oprea și Diana Hațegan deschide un nou capitol în motorsportul românesc contemporan, prin participarea lor la etapa europeană Sliven Rally, care va avea loc pe 27-29 iulie în Bulgaria. Ele vor concura cu modelul Dacia Sandero 0.9 TCe în configurație de Cupa DACIA, un produs 100% românesc dezvoltat și omologat de Mach 1 Sport, a cărui evoluție va putea fi astfel urmărită în premieră și în afara României. 

Cele două tinere vor păși pe drumul deschis la sfârșitul anilor ’60 de către Simina Mezincescu, care a concurat la Tour d’Europe. De atunci, s-au mai remarcat și alte prezențe feminine în postura de copilot la etape europene – de exemplu Lucia Avram în România în anii ‘70, iar în afara țării Carmen Poenaru și Mihaela Beldie – însă ca echipaj feminin (de exemplu Carmen Berghea/Gabriela de Reu) au existat participări doar în etape naționale și europene care s-au desfășurat pe teritoriul României. 

Radio Guerrilla:

Presă generală (16):

 1. Agerpres
 2. Libertatea
 3. Radio România Cluj
 4. Replica Online
 5. Diacaf
 6. Știrile pe scurt
 7. Jurnalul Olteniei
 8. Ziarul Făclia de Cluj
 9. Ziare Live
 10. Astăzi
 11. Portal-ro
 12. Revista-presei.com
 13. Constanța Press
 14. InfoZiare
 15. Monitorul de știri
 16. Ultimele-știri.eu

Motorsport (5):

Autorally 

RallyMax

Fan Rally

Autoștiri

Motorsport News

Auto (7):

Automarket

SheDrives

The Car Guys

Auto Bild

ProMotor

Miss Auto

AutoExpert

 

Revista Femeia 

pagina de sport din EVZ

Radio Guerrilla știre 25 iulie 2018

Monitorulcj

Dată apariție: 12 septembrie 2018