Curse pe simulator în Auto, Motor și Sport | iunie 2020

Andrei Mitrasca a scris un super articol despre cursele pe simulator în numărul de iunie al Auto Motor si Sport, unde mă bucur că apar și eu.

Rezonez întru totul cu opinia lui: antrenamentul fără consecințe financiare este de neprețuit, însă lipsa riscurilor din realitate și contextul confortabil de acasă fac ca e-sports să nu fie cu adevărat sport. Și asta e ok, pentru că în offline „fără responsabilitatea consecințelor, valoarea unei acțiuni se pierde considerabil”. Cum a spus și Giri în același articol, „sunt lucruri de care te lovești în mod constant la raliuri, îți schimbă total parcursul, cariera, iar pe simulator ele nu există”.
Cu siguranță sim racingul este un business în creștere și trebuie respectat ca atare, însă nu trebuie confundat niciodată cu motorsportul. Cum spune tot Andrei: „E una dintre marile nedreptăți ale lumii contemporane. Să îi confundăm pe actori cu eroii adevărați, pe cei care ne prezintă știrile cu cei care au făcut lucrurile prezentate în știri, pe influencer cu oameni de știință etc.”
Și ținând cont câtă incertitudine simt acum cu gândul la următoarele luni – pentru că voi lua startul la Raliul Argeşului însă nu am încă partenerii și bugetul necesar pentru a participa și la alte etape – cel mai mult mi-a plăcut fraza asta din articol: „sacrificiile pe care trebuie să le faci ca să ajungi cu o Dacia Logan la startul unui raliu fac parte din șirul de ‘examene’ pe care cursele pe simulator nu ți le dă, nu ți le cere, le ignoră cu desăvârșire.”
Online vs. offline…
Dată apariție: 1 iunie 2020