Ideea pentru tricourile Emoticar

Poate că o parte dintre voi ați observat că a apărut un buton nou în meniul blogului. Shop-ul Emoticar a fost pentru mine o provocare antreprenorială (și încă este!), însă cel mai tare mă bucur că am putut să aduc mai aproape de voi motorsportul prin câteva #mașinicupoveste de luat acasă.

Ideea care a stat la baza colecției de tricouri a fost un mic moment de glorie al orgoliului meu de pilot debutant. Vara trecută am fost invitată să merg cu Sean D’Or la evenimentul Lumea Dacia, unde am petrecut jumătate de zi povestind cu fanii brandului ce modificări am adus mașinii și cât de multe sunt asemănările cu modelul Sandero 0.9 TCe de serie. 

Totuși, nu toți vizitatorii evenimentului au reacționat cum mă așteptam. În ciuda faptului că aveam cămașa branduită de Cupa DACIA și șapca Michelin – deci, echipamentul “regulamentar” pentru asemenea eveniment – mulți oameni m-au luat drept hostessă, deși tot recitam de zor și cu mult interes toate specificațiile mașinii și diverse povești de la raliuri.

Cel mai ciudat moment a fost atunci când cineva m-a întrebat cine încape în locul “șoferului”, pentru că era foarte mic. I-am răspuns senină că eu încap acolo pentru că eu sunt pilotul. A urmat o privire de “error 404” foarte contrariată și, fără niciun “bună ziua”, vizitatorul nostru a zbughit-o de lângă mașină. Nu este singura întâmplare, câțiva insistau și îmi spuneau “Hai, serios. Cine e pilotul?” “Nu te cred! Pe bune?”. Poate că pare funny, dar când excepțiile devin regulă și se repetă constant la evenimente, ba chiar și la raliuri când oamenii cred că sunt “cel mult copilot”, mi-am dorit să schimb ceva.

Am venit acasă făcând haz de necaz și am spus, mai în glumă, mai în serios, că ar trebui să îmi scriu mare pe un tricou “Eu sunt pilotul!”. Și așa am făcut! Modelul vedetă al colecției este chiar tricoul Șofer Pilot, care arată cât de subtilă, dar esențială este diferența dintre cei doi. 

Apoi am căutat să fac diverse asocieri amuzante, inspiraționale (Nebunie Pasiune) și chiar educative (Circuit Probă Specială), care să ne ajute pe noi, pasionații de automobilism, să răspândim termenii “corecți” de la curse și să aducem motorsportul în viața de zi cu zi. Poate chiar să le facem cadou prietenilor care încă nu știu că iubesc motorsportul! 

Vreau să vă mulțumesc pentru primirea călduroasă pe care i-ați oferit-o noului Shop Onlline și vă provoc să alegeți un singur model preferat al colecției curente! Lăsați-mi scris în comentarii ce tricou vă place cel mai mult și de ce! 

Articole similare

Cars & Roads by Michelin 2021

Jurnalismul auto nu a fost niciodată doar despre fișa tehnică a mașinii. De fapt, acesta este primul lucru pe care îl parcurg rapid atunci când …

Tradiția schimbării anvelopelor de vară

Doar nu credeați că trec de la anvelopele de iarnă la cele de vară doar în funcție de prognoza meteo? Pentru că noi, oamenii din …

Experiența Mokka de ziua mea

Când am fost invitată să particip două zile la Opel Mokka Experience nu știam la ce să mă aștept. Nu pentru că îmi displăcea ideea …

Un nou capitol: emoticar.ro devine cristianaoprea.ro

Acum 6 ani începeam să scriu despre mașinile familiei, căutând o evadare din arhitectura pe care o studiam pe atunci la Mincu. Mi-a plăcut să …