Ideea pentru tricourile Emoticar

Poate că o parte dintre voi ați observat că a apărut un buton nou în meniul blogului. Shop-ul Emoticar a fost pentru mine o provocare antreprenorială (și încă este!), însă cel mai tare mă bucur că am putut să aduc mai aproape de voi motorsportul prin câteva #mașinicupoveste de luat acasă.

Ideea care a stat la baza colecției de tricouri a fost un mic moment de glorie al orgoliului meu de pilot debutant. Vara trecută am fost invitată să merg cu Sean D’Or la evenimentul Lumea Dacia, unde am petrecut jumătate de zi povestind cu fanii brandului ce modificări am adus mașinii și cât de multe sunt asemănările cu modelul Sandero 0.9 TCe de serie. 

Totuși, nu toți vizitatorii evenimentului au reacționat cum mă așteptam. În ciuda faptului că aveam cămașa branduită de Cupa DACIA și șapca Michelin – deci, echipamentul “regulamentar” pentru asemenea eveniment – mulți oameni m-au luat drept hostessă, deși tot recitam de zor și cu mult interes toate specificațiile mașinii și diverse povești de la raliuri.

Cel mai ciudat moment a fost atunci când cineva m-a întrebat cine încape în locul “șoferului”, pentru că era foarte mic. I-am răspuns senină că eu încap acolo pentru că eu sunt pilotul. A urmat o privire de “error 404” foarte contrariată și, fără niciun “bună ziua”, vizitatorul nostru a zbughit-o de lângă mașină. Nu este singura întâmplare, câțiva insistau și îmi spuneau “Hai, serios. Cine e pilotul?” “Nu te cred! Pe bune?”. Poate că pare funny, dar când excepțiile devin regulă și se repetă constant la evenimente, ba chiar și la raliuri când oamenii cred că sunt “cel mult copilot”, mi-am dorit să schimb ceva.

Am venit acasă făcând haz de necaz și am spus, mai în glumă, mai în serios, că ar trebui să îmi scriu mare pe un tricou “Eu sunt pilotul!”. Și așa am făcut! Modelul vedetă al colecției este chiar tricoul Șofer Pilot, care arată cât de subtilă, dar esențială este diferența dintre cei doi. 

Apoi am căutat să fac diverse asocieri amuzante, inspiraționale (Nebunie Pasiune) și chiar educative (Circuit Probă Specială), care să ne ajute pe noi, pasionații de automobilism, să răspândim termenii “corecți” de la curse și să aducem motorsportul în viața de zi cu zi. Poate chiar să le facem cadou prietenilor care încă nu știu că iubesc motorsportul! 

Vreau să vă mulțumesc pentru primirea călduroasă pe care i-ați oferit-o noului Shop Onlline și vă provoc să alegeți un singur model preferat al colecției curente! Lăsați-mi scris în comentarii ce tricou vă place cel mai mult și de ce! 

Articole similare

ROCHARGE by Vitesco Technologies 2023

Au trecut trei ani de când am fost în primul tur al țării cu mașini electrice. Pe atunci încă scriam destul de des pe blog, …

Cars & Roads by Michelin 2023

Tocmai am încheiat acea perioadă din an numită și “am văzut că te-ai plimbat ceva în ultima vreme”. Practic, în ultimii ani, verile mele au …

Cursa pentru egalitate

Cursa pentru egalitate Pilotul de raliu Cristiana Oprea și Centrul FILIA își unesc forțele pentru a promova egalitatea de gen Comunicat de presă | București, …

WRC Croația: Experiența care a ieșit din a doua

articol pubicat pe Autocritica.ro. Fotografii de Flavius Croitoriu, Attila Szabo, Bastien Roux. Povestea participării mele în etapa de WRC din Croația. De la extaz la agonie …