Mademoiselle Zoe – atracție electrică

Așa cum v-am promis, vă scriu câteva cuvinte despre o supermini mașină pe care am testat-o în avanpremieră weekendul acesta la Băneasa Shopping City. Este vorba de noul Renult Zoe, o citadină pur-sânge care se lansează chiar astăzi în România.

Mademoiselle Zoe are o identitate diafană foarte frumos construită de la interior spre exterior. Paleta de bej și gri-albăstrui folosită în interior e completată de albastrul pastel al caroseriei, conturând prin linii simple și fluide o atmosferă confortabilă de condus în oraș.

 

Zoe este o mașină compactă, gândită încă de la început ca o mașină 100% electrică. Iar asta înseamnă că în interior am găsit o mulțime de dotări gândite să îți facă drumul cât mai confortabil.

De departe cea mai interesantă super-putere a lui Zoe este senzorul de toxicitate, care detectează zonele cu aer extrem de poluat și activează automat recircularea aerului în interiorul mașinii. Mai mult, ai la dispoziție un difuzor de parfum creat în colaborare cu L’Oreal pentru a menține în interior un aer plăcut și curat. (tres french)

 

Tapițeria scaunelor este tratată cu Teflon pentru a respinge petele și pentru a putea fi mai ușor de curățat, deci nu o să am emoții când o să mă conduc dimineața cu termosul plin de cafea.

Zoe are o autonomie de maxim 210 km, în ciclul periurban 150 km și în condiții de iarnă 100km, iar motorul dezvoltă 89CP și un cuplu de 220Nm, ceea ce o face o mașină și frumoasă și deșteaptă, numai bună de scos în oraș.

Acestea fiind spuse, eu am de stabilit o întâlnire cu Zoe ca să ne cunoaștem mai bine, ceea ce vă invit și pe voi să faceți la cel mai apropiat dealer Renault.

Articole similare

ROCHARGE by Vitesco Technologies 2023

Au trecut trei ani de când am fost în primul tur al țării cu mașini electrice. Pe atunci încă scriam destul de des pe blog, …

Cars & Roads by Michelin 2023

Tocmai am încheiat acea perioadă din an numită și “am văzut că te-ai plimbat ceva în ultima vreme”. Practic, în ultimii ani, verile mele au …

Cursa pentru egalitate

Cursa pentru egalitate Pilotul de raliu Cristiana Oprea și Centrul FILIA își unesc forțele pentru a promova egalitatea de gen Comunicat de presă | București, …

WRC Croația: Experiența care a ieșit din a doua

articol pubicat pe Autocritica.ro. Fotografii de Flavius Croitoriu, Attila Szabo, Bastien Roux. Povestea participării mele în etapa de WRC din Croația. De la extaz la agonie …