O zi de toamnă cât o lună de vară

Unul dintre cele mai ușor de demontat mituri din lumea auto este acela că mașinile decapotabile se conduc vara. Poate că e vina filmelor americane, sau poate că e o invenție a invidioșilor de pe margine care nu au avut niciodată șansa să se bucure de experiența unui cabrio. 

Cert este că BMW Z4 arată atât de bine pe șosea și îți oferă o asemenea experiență completă la volan, încât niciun om normal la cap nu ar aștepta să treacă primăvara până să se bucure de el. Și nici nu l-ar uita într-un garaj odată ce vine toamna, în special când vremea este atât de frumoasă ca săptămânile astea.

Personalitate

Am mers cu noul Z4 și pe circuit, și pe Transalpina cu ocazia #RomanianRoads – e o mașină perfect echilibrată, dar în același timp elegantă. Nu are rawness-ul unei mașini de curse, însă îți oferă exact câtă adrenalină ai nevoie ca să te trezești la viață. De altfel, o zi ideală cu Z4 începe dimineața devreme, când aerul rece și mârâitul motorului înlocuiesc cu lejeritate cafeaua – obligatoriu decapotat.

Anvelopele Michelin Pilot Sport 4S cu care a venit echipat au însă un puternic ADN sportiv, fiind create în baza tehnologiilor dezvoltate în competițiile auto, Michelin având o vastă experiență în motorsport. Tocmai de aceea ocupă locul 1 ca eficiență la frânare, atât pe uscat, cât și pe umed – așadar chiar dacă poate e prea dimineață, nu te va lua prin surprindere niciun viraj. Mai mult, banda de rulare este ultra-reactivă, adaptându-se continuu suprafeței de rulare pentru o aderență maximă, indiferent de drumul ales. 

Touch & Feel

Drumul cu Z4 nu te va duce niciodată către birou, ci mai degrabă către ieșirea din oraș, în căutarea unor viraje care să te ajute să îți găsești răspunsurile pe care le căutai, exact cum îți planifici ziua în fiecare dimineață, când savurezi cafeaua. E genul de experiență de mindfulness despre care am mai scris în primăvară, iar acum doar mi-am confirmat-o.

Interiorul din piele, perfect compartimentat, nu te lasă să ai în jur prea multe obiecte care să îți distragă atenția. E suficient să te lași învăluit de mirosul de piele, să te afunzi în scaunele sport și să simți mașina cum începe să devină extensia ta. Totul este desenat ergonomic, cu materiale premium care fac din Z4 o adevărată bijuterie.

Nu are sens să spun că e o mașină care e frumoasă de privit pe toate părțile, însă echipat cu Michelin Pilot Sport 4s parcă descoperi piesa lipsă din puzzle – designul anvelopei folosește tehnologia premium touch, ceea ce înseamnă că flancul exterior are un aspect catifelat și protejează și janta, în așa fel încât mașina să arate impecabil până în cele mai mici detalii.

În combinația Z4 x Pilot Sport 4s, totul este atât de bine pus la punct încât e ca și cum ai deschide o pagină nouă în agendă și ai scrie mare: astăzi este despre plăcerea condusului.

Imaginile de mai jos au fost făcute la Casa Timiș, un loc de poveste aflat la o oră de București. 

Articole similare

ROCHARGE by Vitesco Technologies 2023

Au trecut trei ani de când am fost în primul tur al țării cu mașini electrice. Pe atunci încă scriam destul de des pe blog, …

Cars & Roads by Michelin 2023

Tocmai am încheiat acea perioadă din an numită și “am văzut că te-ai plimbat ceva în ultima vreme”. Practic, în ultimii ani, verile mele au …

Cursa pentru egalitate

Cursa pentru egalitate Pilotul de raliu Cristiana Oprea și Centrul FILIA își unesc forțele pentru a promova egalitatea de gen Comunicat de presă | București, …

WRC Croația: Experiența care a ieșit din a doua

articol pubicat pe Autocritica.ro. Fotografii de Flavius Croitoriu, Attila Szabo, Bastien Roux. Povestea participării mele în etapa de WRC din Croația. De la extaz la agonie …