Fiori (și planuri mici sau mari pentru 2019)

Săptămâna asta sunt foarte fericită. Și entuziasmată. Am niște planuri pentru sezonul 2019 și asta m-a ajutat să îmi schimb mindset-ul și să o iau de la capăt cu munca și discuțiile cu potențialii parteneri. Mă gândeam la chimia asta a sentimentelor și am început să îmi fac în minte o listă cu lucrurile care ne dau fiori în mod normal: ideea unei achiziții mult așteptate, entuziasmul unei revederi, bucuria unei reușite.

Oamenii din jurul meu se bucură de city-breakuri prin orașele lumii, de genți și pantofi noi, de contracte semnate și mult dorite sau de petreceri exuberante. Lângă astea sunt lucrurile mici, care ne dau și ele un alt fel de fiori, ca și cum emoția așteptării nu ar fi suficientă: un weekend pe canapea cu Netflixul în brațe, un pahar de vin seara, acasă, un prânz cu bunicii sau o după-amiază cu câinii în parc.

Eu mă bucur și de toate lucrurile de mai sus, dar nu îmi mai dau fiori, nimic nu mai e “normal” în accepțiunea generală a societății. Anul ăsta, pentru prima dată de când m-am apucat de raliuri, primesc cadou de la “iepuraș” și o pereche noi de ghete. Poate că sună stupid, dar pentru mine e un lucru foarte mic care îmi aduce o bucurie foarte, foarte mare.

Ce îmi dă mie fiori e un raliu. Certitudinea că o să mă întorc la volanul mașinii mele de curse îmi pune un mare zâmbet pe buze. Zilele alea în care mă concentrez la maxim, în care nu îmi bat capul să mă gândesc cu ce să mă îmbrac, cum mă machiez sau că nu am manichiura perfectă. Momentele în care mă lupt cu propria-mi limită, pe ritmul dictării Dianei în cască, clipele în care respir și trăiesc motorsport. #GetTheEdge

Așadar, să nu mă mai lungesc, am luat decizia să nu ratez etapa care deschide Campionatul Național de Raliuri și Cupa DACIA 2019: ne vedem pe 2-4 mai la Raliul Argeșului, în Pitești, Curtea de Argeș și pe Transfăgărășan (zona Vidraru)!

E o decizie pe care am luat-o cu team managerul (mama), cu George Grigorescu și cu Tudor. Mergem doar pe banii câștigați de mine, într-o căutare a unui remediu pentru frustrările acumulate în ultima jumătate de an. După acest mic pas, voi continua să caut parteneri care să ne susțină participarea în Cupa DACIA 2019 și, implicit, în campionatul național de raliuri.

Dar asta nu e tot, mai avem un plan de supraviețuire. Cu Michelin partener principal, Walero partener tehnic și DJI parteneri pentru imaginile wow de pe blog și social media, voi lua startul la 3 etape de Super Rally: Târgu Mureș (14-15 iunie), Craiova (13-14 septembrie) și București (25-26 octombrie). Etapele fiind sâmbăta, sper să ne vedem în număr cât mai mare și să ne bucurăm împreună de pasiunea pentru motorsport. Tot alături de ei pot confirma deja că eu și Diana vom fi prezente din nou la ERT Rally Sliven din Bulgaria (27-30 iunie), raliul care ne-a adus atâtea surprize plăcute în 2018.

Vestea bună este că și pentru planul meu cel mai ambițios din 2019, participarea la o etapă FIA ERC Rally Roma Capitale, avem primul partener (vom dezvălui totul la momentul potrivit) și aproape jumătate din bugetul necesar!

Așadar pot spune cu un optimism ușor naiv că vom găsi și cealaltă jumătate de buget astfel încât pe 17-21 iulie echipajul C.Oprea/D. Hațegan va lua startul la Rally di Roma Capitale cu un Peugeot 208 R2 pregătit de echipa #Motorsport. 

*Din 1953 de când a luat naștere Campionatul European de Raliuri, nicio româncă pilot nu a participat (și, implicit, niciun echipaj feminin 100% românesc). 2019 este ultimul an în care voi puncta la juniori și este anul în care mi-am propus să schimb această statistică de gen în motorsportul românesc. 

Deci, pași mici pe cont propriu, planuri diverse sau obiective ambițioase, 2019 le are pe toate și are potențialul de a crește într-un adevărat proiect valoros și unic, cu partenerii potriviți alături.

Ne vedem pe probe!

Articole similare

ROCHARGE by Vitesco Technologies 2023

Au trecut trei ani de când am fost în primul tur al țării cu mașini electrice. Pe atunci încă scriam destul de des pe blog, …

Cars & Roads by Michelin 2023

Tocmai am încheiat acea perioadă din an numită și “am văzut că te-ai plimbat ceva în ultima vreme”. Practic, în ultimii ani, verile mele au …

Cursa pentru egalitate

Cursa pentru egalitate Pilotul de raliu Cristiana Oprea și Centrul FILIA își unesc forțele pentru a promova egalitatea de gen Comunicat de presă | București, …

WRC Croația: Experiența care a ieșit din a doua

articol pubicat pe Autocritica.ro. Fotografii de Flavius Croitoriu, Attila Szabo, Bastien Roux. Povestea participării mele în etapa de WRC din Croația. De la extaz la agonie …