Mi-am făcut bagajele, plec la paradă!

La ediția a doua, mai exact în septembrie 2015, am aterizat întâmplător. Am intrat de curiozitate și am rămas toată ziua într-o parcare de mall. Pentru că evenimentul care ajunge azi la cea de-a treia ediție, Klausenburg Retro Racing, are mult suflet.

Este un adevărat festival pentru pasionații de mașini, unde am găsit oameni veseli, curioși, tot felul de mașini, competiție pe circuit, distracție, muzică, povești.

Anul acesta mi-am spus că e musai să mă bucur de întreg evenimentul, așa că eu am plecat spre Cluj și vă aștept și pe voi.

De ce musai? Așa cum a spus Alex, proprietarul uneia dintre mașinile care participă la KRR: „E o pasiune, niciodată nu tragi linie, pentru că te sperie.” Eu aș spune că e mai mult decât o pasiune, e un stil de viață.

Sunt 80 de înscriși, din țară și din străinătate. Informații despre fiecare mașină în parte puteți găsi pe pagina de facebook KRR, un alt lucru care mi-a plăcut teribil pentru că arată cât de importantă e fiecare poveste. Startul festiv are loc astăzi, vineri 23 septembrie de la ora 19:00, în Polus Center Cluj.

Întreg evenimentul se desfășoară pe un circuit special amenajat, tot în incinta parcării Polus Center – vor fi 5 clase și 2 manșe de concurs, una sâmbătă și una duminică, 24-25 septembrie 2016, orele 10:00-17:00. Concursul este construit conform regulamentelor FIVA pentru competițiile de regularitate, lucru care demonstrează profesionalismul cu care a crescut acest eveniment.

Când nu sunt pe circuit, mașinile vor fi expuse lângă circuit, unde puteți întâlni restauratori, proprietari de mașini de epocă, piloți și copiloți de raliu și alți pasionați. Ziua de sâmbătă se va încheia cu o paradă prin centrul orașului Cluj-Napoca.[vc_single_image image=”655″ img_size=”full” alignment=”center” image_hovers=”false”]De ce e KRR altfel? Pentru că aici am găsit #mașinicupoveste și oameni care își spun povestea. Mi-a plăcut extrem de mult ce a spus Anca Măgurean despre Mini-ul ei retro:

„E o mașină cu suflet, care te scoate din cotidian și, așa, timpul stă în loc. E o mașină ce aduce fericire nu numai mie, ci și oamenilor care o văd.”

Articole similare

Cars & Roads by Michelin 2021

Jurnalismul auto nu a fost niciodată doar despre fișa tehnică a mașinii. De fapt, acesta este primul lucru pe care îl parcurg rapid atunci când …

Tradiția schimbării anvelopelor de vară

Doar nu credeați că trec de la anvelopele de iarnă la cele de vară doar în funcție de prognoza meteo? Pentru că noi, oamenii din …

Experiența Mokka de ziua mea

Când am fost invitată să particip două zile la Opel Mokka Experience nu știam la ce să mă aștept. Nu pentru că îmi displăcea ideea …

Un nou capitol: emoticar.ro devine cristianaoprea.ro

Acum 6 ani începeam să scriu despre mașinile familiei, căutând o evadare din arhitectura pe care o studiam pe atunci la Mincu. Mi-a plăcut să …