Mi-am făcut bagajele, plec la paradă!

La ediția a doua, mai exact în septembrie 2015, am aterizat întâmplător. Am intrat de curiozitate și am rămas toată ziua într-o parcare de mall. Pentru că evenimentul care ajunge azi la cea de-a treia ediție, Klausenburg Retro Racing, are mult suflet.

Este un adevărat festival pentru pasionații de mașini, unde am găsit oameni veseli, curioși, tot felul de mașini, competiție pe circuit, distracție, muzică, povești.

Anul acesta mi-am spus că e musai să mă bucur de întreg evenimentul, așa că eu am plecat spre Cluj și vă aștept și pe voi.

De ce musai? Așa cum a spus Alex, proprietarul uneia dintre mașinile care participă la KRR: „E o pasiune, niciodată nu tragi linie, pentru că te sperie.” Eu aș spune că e mai mult decât o pasiune, e un stil de viață.

Sunt 80 de înscriși, din țară și din străinătate. Informații despre fiecare mașină în parte puteți găsi pe pagina de facebook KRR, un alt lucru care mi-a plăcut teribil pentru că arată cât de importantă e fiecare poveste. Startul festiv are loc astăzi, vineri 23 septembrie de la ora 19:00, în Polus Center Cluj.

Întreg evenimentul se desfășoară pe un circuit special amenajat, tot în incinta parcării Polus Center – vor fi 5 clase și 2 manșe de concurs, una sâmbătă și una duminică, 24-25 septembrie 2016, orele 10:00-17:00. Concursul este construit conform regulamentelor FIVA pentru competițiile de regularitate, lucru care demonstrează profesionalismul cu care a crescut acest eveniment.

Când nu sunt pe circuit, mașinile vor fi expuse lângă circuit, unde puteți întâlni restauratori, proprietari de mașini de epocă, piloți și copiloți de raliu și alți pasionați. Ziua de sâmbătă se va încheia cu o paradă prin centrul orașului Cluj-Napoca.

De ce e KRR altfel? Pentru că aici am găsit #mașinicupoveste și oameni care își spun povestea. Mi-a plăcut extrem de mult ce a spus Anca Măgurean despre Mini-ul ei retro:

„E o mașină cu suflet, care te scoate din cotidian și, așa, timpul stă în loc. E o mașină ce aduce fericire nu numai mie, ci și oamenilor care o văd.”

Articole similare

ROCHARGE by Vitesco Technologies 2023

Au trecut trei ani de când am fost în primul tur al țării cu mașini electrice. Pe atunci încă scriam destul de des pe blog, …

Cars & Roads by Michelin 2023

Tocmai am încheiat acea perioadă din an numită și “am văzut că te-ai plimbat ceva în ultima vreme”. Practic, în ultimii ani, verile mele au …

Cursa pentru egalitate

Cursa pentru egalitate Pilotul de raliu Cristiana Oprea și Centrul FILIA își unesc forțele pentru a promova egalitatea de gen Comunicat de presă | București, …

WRC Croația: Experiența care a ieșit din a doua

articol pubicat pe Autocritica.ro. Fotografii de Flavius Croitoriu, Attila Szabo, Bastien Roux. Povestea participării mele în etapa de WRC din Croația. De la extaz la agonie …