Un weekend printre Maeștri

Dacă e miercuri, e timpul să ne facem planuri de weekend. Ne mai desparte o singură zi de cel mai spectaculos eveniment din București dedicat automobilismului. Fie că ești fan motorsport, fie că ești pasionat de mașini și vrei să descoperi ce înseamnă mai exact competițiile automobilistice, weekendul acesta trebuie să vii la ATA Racing Show.

Vineri și sâmbătă, 25-26 noiembrie, va avea loc la Academia Titi Aur cea de-a doua ediție a evenimentului care marchează finalul sezonului competițional 2016. La start vor fi prezenți unii dintre cei mai buni piloți români, care vor demonstra ce înseamnă să stăpânești cu adevărat o mașină, la limită.

Abia aștept să văd lupta pe care o vor duce Simone Tempestini, tânărul clujean care și-a adjutecat anul acesta titlul de Campion Mondial de Raliuri la Juniori (Junior WRC), tatăl său Marco Tempestini, vicecampionul CNR 2016 Dan Gîrtofan, Bogdan Marișca, Romulus Preda, Alexandru Filip, Daniel Ungur, tânărul vicecampion al Cupei DACIA 2016 Norbert Maior, Horațiu Ionescu Cristea, Vanessa Cadar și lista poate continua.

Dacă numele sportivilor nu vă spun încă totul, poate vă interesează ce mașini vor concura: Ford Fiesta R5, Skoda Fabia R5, Mitsubishi Evo, Renault Twingo R2, Renault Clio R3T, Peugeot 208, Suzuki Swift, Honda Civic, Dacia Logan sau Sandero.

Chiar dacă majoritatea mașinilor de mai sus sunt inofensive în versiunea lor de stradă, cu siguranță vă vor impresiona în formula de competiție și știu că o să vreți să aflați mai multe de la cei care se află la volan. Contrar sintagmei abuzate „bolizi cu sute de cai”, cel puțin jumătate dintre mașinile participante au modificări minore sau chiar deloc asupra motorului, iar majoritatea nu depășesc 300CP– asta face lucrurile cu adevărat interesante, nu-i așa?

La cortul Cupei DACIA veți putea afla direct de la Maestrul Sportului George Grigorescu cum s-a ajuns la o formulă performantă de raliu a modelului Dacia Sandero 0.9 Tce, păstrând același motor (și aceeași turbină mică) din fabrică. Nu vă spun mai multe, vă las plăcerea vă studiați mașinile expuse în parcul de service.

Competiția păstrează structura inedită de anul trecut, când două mașini se întrec în paralel. Spectacolul este asigurat de traseul mixt pe care îl vor parcurge concurenții: 3 km de suprafețe diferite și ruperi de aderență – avem asfalt, beton și macadam.

Îți dorești foarte mult să trăiești evenimentul din interiorul mașinii de curse? În baza biletului de acces poți participa la tombole, iar premiile sunt extrem de atractive: cursuri de conducere defensivă la Academia Titi Aur, experiențe în simulatoarele indoor de la ATA, cărți de conducere defensivă sau…locul de copilot în timpul ATA Racing Show.

Până acum s-au înscris 51 de participanți, piloți sau copiloți care au participat anul acesta în Campionatul Național de Raliuri sau în Campionatul Național de Viteză în Coastă. S-au format trei clase: mașini cu tracțiune integrală, mașini cu tracțiune pe două roți și Dacia.

Programul ATA Racing Show 2016 este următorul:

Vineri, 25 septembrie

8:30 – 10:00 recunoașteri

10:00 – 21:30 antrenamente

Sâmbătă, 26 septembrie

8:30 – 13:00 calificări

13:30 – 18:30 manșe de concurs

18:30 festivitatea de premiere

Dacă nu puteți veni la tot evenimentul și nu știți ce zi să alegeți, recomandarea mea este să veniți în prima parte a zilei de sâmbătă, când toți vor concura cu miză, în calificări.

Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la intrare sau din rețeaua Eventim, iar copiii cu vârsta de până la 6 ani au intrarea gratuită și trebuie să fie însoțiți de un părinte plătitor.

Și dacă stați pe gânduri din cauza celor mici, credeți-mă pe cuvânt că sunt fascinați și bucuroși să descopere mașinăriile alea colorate, care fac mult zgomot și merg cu viteză pe circuit. Pasiunea și respectul pentru automobilism se cultivă de la vârste fragede.

Ne vedem la ATA Racing Show!

photo: rallyphoto.ro

Articole similare

ROCHARGE by Vitesco Technologies 2023

Au trecut trei ani de când am fost în primul tur al țării cu mașini electrice. Pe atunci încă scriam destul de des pe blog, …

Cars & Roads by Michelin 2023

Tocmai am încheiat acea perioadă din an numită și “am văzut că te-ai plimbat ceva în ultima vreme”. Practic, în ultimii ani, verile mele au …

Cursa pentru egalitate

Cursa pentru egalitate Pilotul de raliu Cristiana Oprea și Centrul FILIA își unesc forțele pentru a promova egalitatea de gen Comunicat de presă | București, …

WRC Croația: Experiența care a ieșit din a doua

articol pubicat pe Autocritica.ro. Fotografii de Flavius Croitoriu, Attila Szabo, Bastien Roux. Povestea participării mele în etapa de WRC din Croația. De la extaz la agonie …