Cadouri last-minute din portbagajul meu

Știu că e târziu…în 2 zile e Crăciunul. Dacă ai reușit să iei cadouri din timp – felicitări! Mi se pare minunat sentimentul acela pe care îl am când știu exact ce i-ar bucura pe cei dragi și abia aștept să îi surprind. Dacă totuși nu te-ai putut hotărî ce cadouri să faci anul acesta și totul ți se pare lipsit de imaginație sau repetitiv, lasă-mă să îți împrumut intuiția mea în acest Crăciun.

Senzori de presiune roți – Fobo Tire

Chiar și Moșu’ verifică din când în când potcoavele renilor de la sanie, așa că de ce să nu o faci și tu? Lăsând gluma la o parte, senzorii Fobo au fost pentru mine o revelație și, după ce i-am folosit în ultima lună pe mașina de stradă ȘI pe cea de curse, m-am întrebat cum de am rezistat fără ei.

Pe scurt, Fobo oferă o soluție super-smart și incredibil de ușor de folosit pentru monitorizarea presiunii în anvelope prin bluetooth, cu o aplicație pe telefon. Practic, asta este una dintre cele mai importante informații despre o mașină utilizată zilnic, din păcate deseori trecută cu vederea, deși poate afecta grav siguranța la volan. Tu când ți-ai verificat ultima dată presiunea în roți?

Cei 4 senzori vin cu piulițe anti-furt și se montează pe mașină în maxim 5 minute. Ai în cutie și un receiver bluetooth pe care trebuie să îl ții tot timpul în mașină pentru a trimite informația din senzori către telefon. Pentru a seta tot sistemul, trebuie să descarci aplicația Fobo Tire din App Store, te loghezi cu o adresă de email și alegi o presiune de referință (minim și maxim) specifică mașinii tale. Dacă o roată depășește valorile introduse de tine vei fi anunțat printr-o notificare pe telefon (sau pe Apple Watch după caz).

Bonus: dacă împarți mașina, dai share din aplicație contului și ai acces la informații de pe orice alt telefon.

Trebuie să mai știți că sunt extrem de rezistenți (eu i-am testat pe macadam! de zăpadă și noroi nici nu mai zic…) și NU se pot fura – practic, senzorii sunt inutili fără receiver-ul din mașină și fără acces la contul tău Fobo, acces care depinde de adresa ta de mail.

Știu că vrei ca șoferii din viața ta să ajungă cu bine la destinație, așa că intră pe site-ul Fobo România sau pe facebook-ul lor să vezi ofertele lor pentru autovehicule, motociclete și camioane.

Experiența Rally Day a școlii de pilotaj GxG Drive Control

Știi pe cineva care s-a plictisit de rutină? Sau poate pe cineva care a obosit de atâtea obligații de familie și ar vrea să se urce în mașină și să plece unde vede cu ochii? Atunci urcă-l într-o mașină de raliuri pentru o zi de neuitat! Rally Day este o introducere în tehnicile de pilotaj sportiv, desfășurată sub atenta îndrumare a pilotului George Grigorescu, multiplu campion național de raliuri și organizatorul Cupei DACIA.

Până se lansează www.mach1sport.ro – site care va cuprinde informații despre cursurile școlii de pilotaj, informații despre evenimentele și teambuilding-uri și servicii de motorsport – puteți cere informații suplimentare despre Rally Day pe mail, la contact@mach1sport.ro.

Cartea “Mașinile Regelui”

În schimb, dacă aștepți cu nerăbdare momente de liniște lângă bradul împodobit, îți recomand cartea “Mașinile Regelui” de la editura Curtea Veche. Este un album superb editat, care îți oferă prilejul de a strânge familia la povești despre timpuri trecute, amintiri și frânturi de istorie personală.

Moment Lens – lentile foto pentru smartphone

Cadoul ăsta e pentru acel prieten care își pozează non-stop mașina. Sau pentru tine, dacă unul dintre obiectivele din 2018 este să îți crești comunitatea pe instagram.

După îndelungi încercări și teste cu alte produse, am ajuns la cei de la Moment. Sunt de departe cele mai bune lentile foto pentru telefon și chiar fac diferența în calitatea pozelor. Toate lentilele sunt create din sticlă de calitate cinematografică și scot imagini extrem de clare, fără vinieta aceea enervantă din colțuri.

Eu am început cu Superfish – o lentilă fish-eye spectaculoasă – iar după un an de teste, m-am convins că trebuie să le cumpăr și pe celelalte. Am ajuns să le prefer Nikon-ului, în special pentru că sunt mici, ușor de schimbat și sunt ideale pentru postările din social media.

Set coarne și nas de ren pentru mașină

Perioada Sărbătorilor este momentul perfect pentru a ne transforma mașina într-un personaj de poveste, care răspândește bucurie și gânduri bune odată cu micile cadouri frumos împachetate. Totuși, șansele sunt mari să rămâi blocat în trafic zilele astea, așa că de ce să nu aduci un zâmbet pe buze celor de lângă tine. Pentru că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat anul acesta este că e bine să nu ne mai luăm așa de serios, măcar din când în când!

Coarnele și nasul de ren pentru mașină le-am găsit aici.

Sărbători frumoase și tot ce vă doriți în 2018!

Articole similare

ROCHARGE by Vitesco Technologies 2023

Au trecut trei ani de când am fost în primul tur al țării cu mașini electrice. Pe atunci încă scriam destul de des pe blog, …

Cars & Roads by Michelin 2023

Tocmai am încheiat acea perioadă din an numită și “am văzut că te-ai plimbat ceva în ultima vreme”. Practic, în ultimii ani, verile mele au …

Cursa pentru egalitate

Cursa pentru egalitate Pilotul de raliu Cristiana Oprea și Centrul FILIA își unesc forțele pentru a promova egalitatea de gen Comunicat de presă | București, …

WRC Croația: Experiența care a ieșit din a doua

articol pubicat pe Autocritica.ro. Fotografii de Flavius Croitoriu, Attila Szabo, Bastien Roux. Povestea participării mele în etapa de WRC din Croația. De la extaz la agonie …